Αρχαία Ολυμπία Αρχαία Ολυμπία (http://www.visitgreece.gr/en/mainland/olympia)

Μόλις 68 χλμ. από το Ionian Beach Villas  βρίσκεται η γενέτειρα γη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη δυτική Πελοπόννησο, στην "Κοιλάδα των Θεών", βρίσκεται το πιο αξιοσημείωτο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, και η γενέτειρα του σημαντικότερου αθλητικού γεγονότος όλων των εποχών. των Ολυμπιακών αγώνων. Η Ολυμπία είναι ένας από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και το όνομα της έχει αντίκρισμα παγκοσμίου βεληνεκούς.

Η Ολυμπία είναι εύκολα προσβάσιμη από άλλες περιοχές ενδιαφέροντος της Ελλάδας. Απέχει λιγότερο από 4 ώρες από την Αθήνα και μόλις 1 ώρα από το λιμάνι της Πάτρας ή το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. 

Ζήστε την ιστορία μέσω των ανεκτίμητων, αλλά κυρίως δωρεάν αξιοθέατων της περιοχής.

Ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής όπου εκπαιδεύονταν και διαγωνιζόντουσαν οι αθλητές στο αρχαίο στάδιο. Όπως έκαναν και οι αρχαίοι Ολύμπιοι μετά τη νίκη τους πριν από 3000 χρόνια. Μπορούν επίσης να επισκεφθούν το μουσείο όπου δεσπόζει ο μεγαλόπρεπης ναός του Δία, ένα από τα πιο σπουδαία μνημεία του χώρου, όπου μάλιστα εκεί φυλασσόταν το υπέρλαμπρο χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός, ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου και να έχουν την ευκαιρία να δουν μερικά από τα σημαντικότερα εκθέματα όπως ο περίφημος Ερμής του Πραξιτέλους, η Νίκη του Παιωνίου, το κράνος του Μιλτιάδη και το σύμπλεγμα του Δία με τον Γανυμήδη.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να παρευρεθούν σε φεστιβάλ όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και το Οικολογικό φεστιβάλ του ποταμού Αλφειού, όπου μπορούν να εξερευνήσουν το υπέροχο φυσικό περιβάλλον του Αλφειού, την παρθένα παραλία του Κάτω Σαμικού που απέχει μόλις 18χλμ ή να απολαύσουν τις Ιαματικές Πηγές του Καϊάφα. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως περπάτημα κατά μήκος του παραλιακού δρόμου και αθλήματα όπως ποδηλασία, ράφτινγκ, καγιάκ, kite-surf κ.λπ.

Η Ολυμπία μπορεί επίσης να αποτελέσει τη βάση σας των εξορμήσεων σας σε γειτονικές περιοχές καθώς απέχει μόλις 33χλμ. από το λιμάνι και το χωριό Κατάκολο, 30χλμ. από το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, 30χλμ. από το ναό της Αφροδίτης, 57χλμ. από την αρχαία  Ήλιδα, 60χλμ. από το κάστρο Χλεμούτσι και πολλά άλλα.

Αρχαία  ΉλιδαΑρχαία  Ήλιδα (http://odysseus.culture.gr/h/3/eh351.jsp?obj_id=2400)

Μόλις 24χλμ. από το Ionian Beach Villas βρίσκεται η αρχαία Ήλιδα.

Η αρχαία πόλη Ήλις ήταν κτισμένη στην αριστερή όχθη του Πηνειού, ανάμεσα στην ορεινή Ηλεία (Ακρώρεια) και την παραλιακή πεδινή (Κοίλη Ήλις). Υπήρξε η μεγαλύτερη πόλη και η πρωτεύουσα της ομώνυμης πόλης-κράτους. Ο χώρος της παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα κατοίκησης που διήρκεσε με μικρά κενά από τις αρχές περίπου της μέσης παλαιολιθικής (130/120.000) έως και το τέλος της πρωτοβυζαντινής εποχής (7ος αι. μ.Χ.), οπότε και η πόλη εγκαταλείπεται.

Η  Ήλις ευημερούσε στην Πρώιμη Ρωμαϊκή περίοδο και απολάμβανε ιδιαίτερα προνόμια λόγω του ρόλου της στην οργάνωση και διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων. Δέχεται πολλές επιδράσεις από το ρωμαϊκό πολιτισμό και λόγω των διαφόρων άλλων εθνοτήτων, κυρίως Ρωμαίων, που ζουν σε αυτή, αναπτύσσει μια κοσμοπολίτικη φυσιογνωμία. Η  Ήλις ήταν η γενέτειρα πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων του αρχαίου κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Ιφιτού, ο οποίος ίδρυσε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες (9ος ή 8ος αιώνας π.Χ.).

Στις μέρες μας, διοργανώνονται τοπικές εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, στο υπαίθριο αμφιθέατρο δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδος, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κ.ά.

Μεσαιωνικό Κάστρο ΧλεμούτσιΜεσαιωνικό Κάστρο Χλεμούτσι (https://en.wikipedia.org/wiki/Chlemoutsi)

Το κάστρο ιδρύθηκε το 1220-1223 από τον ηγεμόνα Γοδεφρείδο Α΄ Βιλλεαρδουίνο και αποτέλεσε το ισχυρότερο φρούριο του φράγκικου πριγκηπάτου της Αχαΐας, που γνώρισε ιδιαίτερη ακμή κατά την εποχή των Βιλλεαρδουίνων. Για να μπορέσει να πραγματοποιήσει την κατασκευή του ο Γοδεφρείδος ήρθε σε σύγκρουση με τον καθολικό κλήρο της Αχαΐας και χρησιμοποίησε τις προσόδους για την οικοδόμησή του. Το νέο κάστρο ονομάστηκε από τους ιδρυτές του Clermont, στα ελληνικά κατά παραφθορά Χλεμούτσι, ενώ οι Ενετοί αργότερα το αποκαλούσαν Castel Tornese επειδή θεωρήθηκε λανθασμένα πως εδώ βρισκόταν το φράγκικο νομισματοκοπείο των τορνεσίων. Η θέση του, σε ένα μικρό οροπέδιο 226 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, κοντά στο σύγχρονο χωριό Κάστρο-Κυλλήνη, του δίνει μια καταπληκτική θέα στον κάμπο της Ηλείας, στο Ιόνιο πέλαγος, ακόμη και στις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας.

Λουτρά Κυλλήνης

Λουτρά Κυλλήνης

Μόλις 17χλμ. Από τις βίλες του Ionian Beach βρίσκονται τα Λουτρά Κυλλήνης.

Τα λουτρά Κυλλήνης είναι γνωστά από τα αρχαία χρόνια για τις ιαματικές πηγές τους, όπου το νερό, οι ατμοί και η λάσπη θεραπεύουν αρθρίτιδα, άσθμα και δερματικές παθήσεις. Μια εξήγηση είναι ότι η λέξη Litzi σήμαινε λουτρό στα Λατινικά. Άλλο σημαίνει αυτό το "στόμα του Άδη", όπου εμφανίστηκαν οι Λίτζες (δαίμονες). Κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας υπήρξε ένας ληστής με την ονομασία Litzis, ο οποίος πιθανότατα πήρε το όνομά του από εκείνους τους δαίμονες. Το 1880, υπό την πρωτεύουσα του Τρικούπη, τα Λουτρά δόθηκαν στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Πελοποννήσου (ΣΠΑΠ), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε για πρώτη φορά τις ιαματικές πηγές με την κατασκευή ενός ξενοδοχείου και ενός σπα.

Η εταιρεία SPAP, εκμεταλλευόμενη τα Λουτρά, δημιούργησε ένα σπα με μεγάλη αίθουσα αναμονής, 50 μαρμάρινες μπανιέρες, εισπνευστική θεραπεία και καθαρισμό της μύτης και των αυτιών, ψεκασμό του λάρυγγα, ξενοδοχεία και ειδικούς ξενώνες, διαμερίσματα για ενοικίαση, αγορά, πάρκο, λουλούδια Κ.λπ. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής και του εμφυλίου πολέμου οι εγκαταστάσεις καταστράφηκαν και μόνο το 1951 ο ΕΟΤ αναδημιουργούσε το σπα, τα ξενοδοχεία και ένα κάμπινγκ στην περιοχή. Από το 1998 η περιοχή του Μπάνιου νοικιάστηκε από τον Νικόλαο Δασκαλαντωνάκη για 46 χρόνια και τώρα λειτουργεί ένα σπα και ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Τα είδη θεραπειών που λαμβάνουν χώρα στα Λουτρά είναι:

Ποσειοθεραπεία

Ρινόπλυση

Ατομική Εισπνοή

Ομαδική Εισπνοή

Λουτρό (υδροθεραπεία)

Λασποθεραπεία

Τα Λουτρά θεωρούνται ότι θεραπεύουν τις δερματικές παθήσεις, τους ρευματισμούς, τις νευραλγίες, τις ημικρανίες, τους πόνους του προσώπου όσο οι συνθήκες των οστών και του κινητικού συστήματος.

Το δάσος της ΦολόηςΤο δάσος της Φολόης

Σε απόσταση μόλις 80χλμ. από το Ionian Beach Villas βρίσκεται το δρυοδάσος της Φολόης. Το δάσος βρίσκεται στο Οροπεδίο της Φολόης, στους νότιους πρόποδες της Οροσειράς του Ερυμάνθου και απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από την κοιτίδα του Ολυμπισμού, την Αρχαία Ολυμπία. Είναι ένα οικοσύστημα μοναδικό στη βαλκανική χερσόνησο και αποτελείται από μια έκταση 9.900 στρεμμάτων (40 km2), η οποία καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από φυλλοβόλες δρυς που σχηματίζουν μια πυκνή δασική περιοχή. Το δάσος της Φολόης ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες, λόγω της εγγύτητάς του με πολλούς από τους οικισμούς της στην περιοχή. Η μυστηριώδης ομορφιά του δάσους τους ενέπνευσε να πιστεύουν ότι ήταν ένας οικότοπος των Κενταύρων και των νεράιδων. Έδωσαν στο δάσος το όνομα Φολόι καθώς εκεί είχε το βασίλειο του ο Κένταυρος Φόλος που φιλοξένησε τον μυθικό ήρωα Ηρακλή όταν καταδίωκε τον Ερυμάνθιο κάπρο. Τα πανέμορφα και πανύψηλα δέντρα στη μυθολογία συνδέθηκαν με τις “ Δρυάδες”, τις περίφημες νύμφες που συνόδευαν τους Ολύμπιους θεούς και που η ζωή τους χανόταν όταν πέθαινε η βελανιδιά που ήταν το σπίτι τους . Το δάσος της Φολόης έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη περιοχή που έχει ενταχθεί στο οικολογικό δίκτυο Natura 2000 της Ε.Ε.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

HELIOS & THALASSA IKE

ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ 41

16777 ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ:+30 210 9648718

ΚΙΝ.:+30 6977509555

EMAIL:minas@galaios.gr

EMAIL:manager@rentavillaingreece.gr